yurdum dizileri hakkında...

24 Mart 2010 Çarşamba

yaprak dökümü: ilk bölümleri hatırladığım kadarıyla (ki çok oldu herhalde başlayalı) başarılıydı fakat dizi tutup da reytingler uğruna uzatmaya başladıklarından itibaren boka sardı dizi.. o leyla oğuza 3. defadır kaçıyo.. yuh be kızım seninki de ne aşkmış demek istiyorum içimden geçen diğer argo terimleri törpüleyerek.. soruyorum necla kaçması iyiydi heyecanlıydı da neden sonra sürekli leyla? senaristlere sesleniyorum değişiklik yapın azcık.. ne bileyim şu ara fikret evini terk ettiğine göre o kaçabilir oğuza.. ya da aradan yıllar geçip ayşe büyüyüp serpilip oğuza kaçabilir.. oğuz dışında birisine kaçmasını düşünmüyorum ona rakip bi jön çıkamadı bunca bölümdür.. hatta hayriye hanım bile... tamam abartmıyorum:))

aşk-ı memnu: aslında bu dizi üzerine o kadar çok muhabbet geyik dönüyor ki benim pek konuşasım yok bu dizi hakkında.. yine de hatırı kalmasın dedim başlık açtım.. yalnız soruyorum o çocuk kimden (ben o kısmı kaçırmış da olabilirim tabi)? dna testi yapılsın ben istiyorum!

aşk ve ceza: isminde meymenet yok azizim bunun da.. sürekli suç ve ceza çağrışımı yapması bi yana konu da çok dandik.. kızımız babasına evlenmeden önce vermemek için söz veriyor.. bilmem kaç senelik nişanlısına bu yüzden vermediği için adam gidip başkasıyla aldatıyor bunu.. bu da o hüzünle gidip ilk gördüğüne veriyor.. bu ne perhiz bu ne lahana turşusu a manyak kız.. madem tutmayacaktın o sözü nişanlına vereydin de bu olayları yaşamayaydın.. hamile kalması da cabası.. bu hamile kalma mevzusuna da az sonra geleceğim.. nurgül yeşilçaya da uyuzum ayrıca..

hanımın çiftliği: keyifli tarafları olduğunu kabul ediyorum.. ama orda da konuyu çarpıta çarpıta bir hal oluyorlar..romandaki zamanda geçmesini takdir ediyorum tarihi fonları hep sevmişimdir.. daha bu sezon başladı yanılmıyorsam, bir kaç senesi var kabak tadı vermesi için.. özgü namala bu dizi yüzünden antipati duymaya başladım o da ayrı bir konu.. pek bir şey bulamadım söyleyecek ben arada bi izliyim bu diziyi..

ezel: herkeslerin bayıla bayıla izlediği bir dizi de ezel.. dialogları çok zorlama buluyorum bu dizide.. ne yapsak da büyük büyük laflar etsek, o lafları karakterlere söyletsek diye çok kasıyorlar herhalde.. her bölümden sonra ramiz dayının söylediği özlü sözler şarkılar türküler eşliğinde orda burda dolanmaya başlıyor.. oralardan takip ediyorum.. miroğlular ve polat alemdarlardan sonra bir de küçük ezelcikler türemeye başladı etrafta.. yazıktır..

benim dizi dağarcığım bu kadar efendim.. ahkamımı kestim gidiyorum.. bir sürü insan çalışıyor çabalıyor bu diziler için emeklerine saygı duyuyorum tabi ama ortaya çıkan şeyler iç açıcı değil maalesef.. bu diziler bitince hatırımızda kalan sahneler değil olaylar olacak büyük ihtimalle ki bir filmi diziyi tekrar izleme isteği uyandıracak en önemli faktör akılda kalıcı sahnelerdir.. ben göremiyorum onları izlediğim kadarında en azından itirazı olan varsa beri gelsin..

son olarak hamile kalma mevzusuna değinip giderim buralardan.. ne bereketli karakterlerdir ki türk dizilerinin hatunları %90 ı tek gecede hamile kalıyor valla bravo.. ya da beyleri mi kutlasam.. ya daaaa sevişme sahnelerini biricik masum kızlarımızın yumurtlama dönemlerine denk getiren çok yaratıcı senaristleri mi bilemedim.. hayır bari ikincisinde olsun yahu illa doğurtacaksınız olay yaratacaksınız madem..

bu gecelik bu kadar uzun oldu yazı kendimden sıkıldım.. esen kalın..


Gönderen elçin zaman: 02:30  
2 yorum
diplexer dedi ki...

valla türk dizilerinden sıkılmamanın en garanti yolu bence yan karaktere kitlenmektir ki yan karakterleri iyi çizerler. bkz.aşk-ı memnu hemşire, kadının şeytani zekası 2 isimli bahar yarıyılı dersini, prof.dr. firdevs yörüoğlundan almaktn kıvanç duyuyorum. bir diğer dersi de hanımın çiftiğindeki gülizardan alıyorum ki ileri dişilik ve erkeği cazibeyle apıştırma dersi oluyor kendileri. ayrıca yaprak dökümünün hala canlanma olasılığını görüyorum, tahsin oğuza kaçsın, diziye renk gelsin. aşk ve cezayla ezele dokunmuyorum, hatta değmiyorum bile. bütün bunlar yine de kesmiyor beni mi diyorsun? sen en iyisi kalp ağrısı izle. yeni bayık dizimiz üzerine yazı yazmazsan küser, arkandan ağlar sonra

4 Nisan 2010 19:16  
elçin dedi ki...

ona hiç bakmadım ama komşulardan dinlediğim kadarıyla sarmal ilişkiler söz konusuymuş izlemeliyim.. hatta belki bu ayrıntıları yakalamak için bile oturup dizi izleyebilirim.. ama bayıyorlar yine de afakanlar basıyor efenim napim ben sıkıntılı tipim:)

5 Nisan 2010 18:30  

Yorum Gönder