mızıka..

20 Şubat 2010 Cumartesi

MIZIKA

Karlı gecelerde küçük istasyonlarda
Düdük çalan trenlere bayılıyorum
Tül perdeler ardında kadınlar gülüyor
Tutup pencerelere tırmanıyorum

Bir şiir söylüyorum sonra bir şarkı
Sonra oturup ağlıyorum
Sonra bir güzel çiçeklenip
Sokaklarda mızıka çalıyorum

Bu kente her gece yağmur yağıyor
Ve ben her gece yeniden ölüyorum
Bu tren oraya gidecek gizlemeyin
Ne derseniz deyin ben biniyorum.

Ataol Behramoğlu

Gönderen elçin zaman: 03:33 1 yorum  

st valentine amcaya mektup..

14 Şubat 2010 Pazar

sevgili valentine amca..
biliyorum ki gayet iyi niyetli, yardımsever ve romantik bir insansın.. yani en azından ben seni öyle düşlüyorum.. sevgilileri kavuşturdun ya da güzeller güzeli julia'nın görmesini sağladın.. 3. yy da her ne yaptıysan aşkın bir timsali, sembolü, sevgililerin günü oldun.. sana kızamam aslında suç senin değil, suç o kartlara notlarla başlayan sevgililer günü ritüellerini hediye almalara çeviren kapitalizm amcalarda ..
takvimler 14 şubatı gösterdiğinde her tarafta bir poşetler çiçekler bi şiler uçuşuyor.. el ele dolaşmalar aşk tazelemeler filanlar..kimse düşünmüyor ki sevgilisi olan var olmayan var.. sonra boşuna harcamadır efenim.. yılın içinde bir sürü alışveriş yapmaya sevk eden gün var zaten..
gerçi bu kapitalist amcalar da olayı doğru yerden yakalıyorlar hep.. duygu yüklü hormanlarıyla biz bayanlar alınmaya, kırılmaya pek müsaidiz.. böyle bi günde hatırlanmak hediyelere boğulmak isteriz yapmayan beylerin vay haline..sonra gözleri de hep yükseklerdedir.. şu kadarcık bir şey diye dünya para tek taşlara göz dikerler.. beyler size sesleniyorum bu mektup üzerinden, şu kadarcık şeyi isteyen o bayanların bi tarafına o şu kadarcık şeyleri..... hakkınızdır..:)
gel gelelim sevgili valentine amca senin iyi niyetini kötüye kullanıp bir alışveriş çılgınlığına çevirdiler.. keşke diyorum hiç girişmeseydin o aşıkları barıştırmaya, hapislere düşmeye, idam edilmeye.. olmayaydı böyle bi gün rahat etseydik azcık.. sevgilisi olan olmayan herkesler dışarda.. sevgilisi olmayanlar günün şanslılarıdır , hem hediye almazlar hem de sevgilisiz olanlar da o gün dışarda olduklarından birini bulma şansı yüksek, kısmetler açık olur.. ilişki dediğin de derttir zaten.. bi de benim türüm var tabi sevgililer gününü kutlayamayıp bok atanlar.. zira vakti zamanında sevgililer gününde galata kulesine çıkıp, üşütüp sonrasında yataklara düşmüş de bi insanım.. kısacası sevgililer günü her bakımdan olumsuz etkiler bırakır.. sevgilisi olanlar gereksiz masrafa girer, sevgilisi olmayanlar dertsiz başlarını derde sokabilirler, bazıları benim gibi olduğu yerde atıp tutar..
bir de sevgiliye her gün sevgililer günü değil midir zaten??
he sevgili valentine amca ah bir dilin olsa da konuşsan ama yapacak bi şi yok bu saatten sonra.. olan olmuştur bu da böyle sürüp gidicektir heralde.. ben sevgililere bugün bol bol civil civil civildeşmelerini, fıkır fıkır fıkırdaşmalarını öneririm. boşuna masrafa girmeyeniz efendim..
sana sevgilerimi saygılarımı teessüflerimle beraber sunarım valentine amca..


esen kalın:))

Gönderen elçin zaman: 21:10 3 yorum