coyote road runner' ı yedi..

26 Mayıs 2009 Salı



animasyon da olsa işte budur, yüreklere su serpmiştir:) darısı tom'un, sylvester' ın, elmer'ın ve onlar gibi kovalayıp kovalayıp yakalayamayanların da başına...

Gönderen elçin zaman: 01:47 3 yorum  

karahisar kalesi yıkılır gelir..



afyona 4. ziyaretimi de gerçekleştirmiş bulunmaktayım. malum sevdiceğim bir seneden beri orda.. afyon sucuğunun efendime söyliyim kaymağının müptelası olduk:)


büyük şehirde doğmuş büyümüş ve pek de dışarı açılmamış biri olarak küçük şehirlerde keşfedilecek çok fazla şey buluyorum. afyonda da öyle oldu, özellikle de bu son ziyaretimde:



  • daha ilk günümde bisikletinin arkasına tekerlikli çöp tenekesi bağlamış olan adam beni sarstı.. o kadar ki ikimizin de o görüntüyü fotoğraflamak aklımıza gelmedi ama kendisi aklımıza kazındı.. amacını anlayamadık:)

  • yolda gördüğümüz bir rock konseri afişinin peşinden "çıngırock" diye bir kafeye sürüklendik.. ismin karizmasına aldanmayın efendim bildiğiniz kahvehanenin bir üst modeli.. anlatılmaz yaşanır bir yer..

  • yok yok valla küçümsemiyorum en azından samimi..

  • içeride saçları kuaförde kıvrım kıvrım yapılmış, sigarayı acemice içmeye çalışan kızlar, polisler ve sevgilileri bir de biz vardık, he bir de istediğimiz kahveyi memleket meselesine çeviren ve o işte ilk günü iddia eden garson kardeş..

  • konser meselesine gelinceeeeeee..

  • 5 tl ödeyip biletlerimizi aldık ve bizi alt kata indirdiler. rock cafe/bar deyince benim aklıma ilk gelen loş bir ortamdır, o ortam aşağıdaymış meğer ben boşuna gözümü yukarılara dikmişim.

  • loş ortam istedim ve buldum zannediyordum ki bu sefer de zifiri bir karanlıkta bulduk kendimizi..

  • içeri girdiğimizde gönye adlı grup (brutal yapmaya çalışıp böğüren solistiyle) 20 kişiye şarkı söylüyordu..inanamadık ama siz inanın ki biz mutluyduk..

  • ardından da gökmen esgin sahnedeydi valla artık ses sisteminin kötülüğünden midir, yoksa gerçekten öyle midir bilmiyorum ama sesi gerçekten kötü geliyordu, "yaşamak istemem artık aranızda" yı söylerken ben de yaşamak istemedim artık şu dünyada..

  • vee günün bombası yine garsondan geldi: ne içersiniz arkadaşlar; kola, fanta?

  • ama gerçekten takdir ettim çabalarını, emeklerini, samimiyetlerini tebrikler arkadaşlar..zira öyle bi yerde böyle bir konser verebilmek için bile karakoldan izin almak için uğraşmışlar ve düğün izni almışlar..yürekten alkışladım sizi..
  • karahisar kalesine de yine çıkamadım.. hıh...

Gönderen elçin zaman: 00:39 0 yorum  

coyote ve road runner arasındaki 5 fark

15 Mayıs 2009 Cuma


1. Coyote fakir ama gururludur,mütevazidir, road runner ukala tavırlıdır
2. Coyote ekmek peşindedir, road runner can
3. Coyote doğuştan kaybedendir,road runner doğuştan hızlı
4. Coyote road runneri yiyememekle kalmaz, tuzak ayağına bunu doyurur,road runner coyotenin aç olduğunu umursamaz yemi yer ama inatla tuzağa düşmez.
5. Coyote saftır, road runner akıllı geçinir hıh..


not: ben bu yazıyı çoook uzun bi süre önce facebookta "coyotenin road runnerı yemesini isteyenler" diye bir gruba yazmıştım onlar da beğenip grubun sloganı yapmış, elçine teşekkürler diye de yazmışlardı. sonra bi baktım aynı yazının altında başka birinin adı var ona teşekkür ediyolar. böyle bi şeyim çalınmış hissine kapılmıştım, üzülmüştüm hatta sinir olmuştum çok kötü duygular besledim onlara karşı. burdan kendilerine tüüü yazıklar olsun diyip ayıplamak istiyorum. hatta çık çık çık..
internet alemi kötü azizim:)

Gönderen elçin zaman: 02:11 2 yorum  

hayat- yol ilişkisine farklı bir bakış..

14 Mayıs 2009 Perşembe



  • hayat, durağa yetişemeyeceğiniz bir mesafedeyken otobüsün gelmesi gibidir. arkasından bakakalabilirsiniz.

  • hayat, siz kaçırdığınız otobüsün ardından küfredip yarım saat daha bekleyeceğinizi zannederken başka bir otobüsün gelmesi gibidir. ümit dolarsınız.

  • hayat, otobüste başınızı cama dayadığınızda şoförün ani fren yapması gibidir. birileri ya da tam olarak hayatın kendisi sizi yapmak istediğiniz şeyden alıkoyabilir. ani bir frenle kafanızı cama çarpı çarpıverir.

  • hayat, akbilinizi bastıktan sonra bir sebepten geçmekte duraksadığınızda arkadan gelen "hadisene be!" sesidir. teşvik edicidir. iticidir. ateşleyicidir.

  • hayat, siz ayakta dururken birinin yorgunluğunuzu görüp size yer vermesi gibidir. adamı sevgi pıtırcığına çevirir, insan sevgisi aşılar.

  • ve hayat inmeniz gereken durakta inmeniz gibidir. bir gün yolculuk biter.

Gönderen elçin zaman: 23:28 0 yorum  

mavi kuş ile küçük kız

5 Mayıs 2009 Salı

bulutlar iç içe ve her an başka bir resim oluyorlar
başka bir adla, başka bir zamanda rastlasaydım demiştim ya o gün sana
vazgeçtim,
kaçmak yok, söz bu kez
çok güzel uyuyorsun diye yanımda
bak, çok gevezeysem, hadi kapat çenemi
sözcükler ne ki duygular yanında
yoksa yarın sabah uyanıp ayrılınca
utanacağım şeyler söyleyebilirim şimdi
ya da bırak hazır açmışken kapılarını
kalbime biraz daha temiz hava girsin
yalancıyımdır biraz ama bana inan
sarhoşken hep çok sahiciyimdir
yine fazla içmiştim bu akşam da
coşmuş kalbim,of nal gibiyim.
sağır, kör, dilsiz görünür kalbim
ama bil, ben aslında iyi biriyim
bilirim, çok kirlidir aşk sicilim
sadakat konusunda pek iddialı değilim
ama bu kez farklı olsun diye
sen denersen, ben de denerim
pek iyi olmadı şarkı, boş vereyim
gel hadi “ortaçgil” dinleyelim
sıcaklığını verirken sen bana
sızayım aniden kollarında
çok düşündüm kaçarım diye ama dedim;
ne zaman anlaşmış ki kalple beyin
ve hele ne zaman düşünsem seni
yaprak gibi titriyorken kalbim

teoman insanlık halleri albümünü şiddetle tavsiye ederim azizim. hele bu şarkı nedir ya söyleyecek kelime bulamıyorum sade ve güzel, dinleyin kalbinize temiz hava dolsun:)

Gönderen elçin zaman: 00:37 0 yorum  

kontör at..

4 Mayıs 2009 Pazartesi

hani hani olur ya son kontörüyle biri sizi arar, sonra acıklı bir sesle son kontörüm der.. hiç düşündünüz mü ne kadar önemli bi şidir aslında bu.. o son kontörünü size harcamıştır, artık çağrı bile atamıcak derdini anlatamıcaktır, belki uzun süre kontör alamayacaktır..ama yine de o velinimeti sizin için gözden çıkarmıştır..
işte o insanı sevin, öpün onu, iyi bir insan o ve de sizi ne kadar seviyo...

Gönderen elçin zaman: 00:23 0 yorum